Hverdagen

Praktisk

Morgenmad 
Dagen hos os starter kl.06.15 hvor børnehaven åbner. Her nyder vi en stille morgenmad med de fremmødte børn, der ikke har spist hjemmefra.  

Den gode aflevering 
En god og tryg aflevering hverdag er vigtig for både børn, forældre og personale. Børn er forskellige, og har derfor også forskellige behov – det gælder også i forbindelse med afleveringen. Nogle børn siger selv farvel til mor og far, mens andre har brug for hjælp og lidt ekstra omsorg. Uanset hvilket behov jeres barn har, er det vigtigt for os, at det føler sig tryg og velkommen, når det møder ind om morgenen eller formiddagen.  

Vi ser gerne at jeres børn senest møder ind, så de er klar til at deltage i dagens aktiviteter, der starter omkring kl.9.00 hverdag. Hvis I kommer senere eller holder fri, så vil vi gerne have besked. 

Formiddagsfrugt 
Hver formiddag omkring kl.9.00 spiser vi frugt sammen. Frugten betaler børnehaven og oftest er der 3 forskellige slags at vælge imellem.  

Frokost 
Hver dag skal jeres børn selv medbringe en fyldt drikkedunk samt en frokostmadpakke, som sættes i køleskabet ved aflevering. Vi spiser altid vores frokost kl.11.00. Nogle dage spiser vi indendørs på faste pladser i fællesrummet, mens andre dage spiser vi udendørs på vores overdækkede terrasse eller ved en af vores mange små hyggelige spisekroge med borde/bænkesæt.  

Mens vi spiser, holder vi meget fast i, at der skal være madro i 20 minutter, hvilket synliggøres ved en timetimer. Dette gør vi for at skabe en dejlig ro og fordybelse i at spise og smage på sin mad. I forbindelse med frokosten er børnene altid med til både at gøre klar og at rydde op.  

Eftermiddagsmad  
Hver eftermiddag kl.14.00 spiser vi eftermiddagsmad. Eftermiddagsmaden skiftes forældrene til at medbringe for 2 dage ad gangen – det er dermed kun ca. 1 gang om måneden. Forældrene bestemmer selv hvad eftermiddagsmaden skal bestå af. Det kan f.eks. være rugbrød, knækbrød, boller eller pølsehorn. Udover eftermiddagsmaden skal de også medbring mælk.  

Fødselsdagsfest 
Hver måned holder vi en fælles fødselsdagsfest og fejrer månedens fødselsdagsbørn. Hver af de børn der har haft fødselsdag, medbringer en lille lækker ting til fødselsdagsfesten, det kan f.eks. være kage, slik, is eller frugt. Børnehaven laver en fin gave til hvert fødselsdagsbarn fra hele børnehaven.  

Traditioner 
Hos os elsker vi traditioner. Vi følger årets gang med skiftende årstider og højtider. Vi fejrer blandt andet fastelavn, påske, og jul. Vi holder f.eks. også sommerfest, gæste-bedstedag og motionsdag. Vi bruger meget tid på og ser altid frem til alle forberedelserne der er ved disse højtider og arrangementer, da det giver rum til at vi kan fordybe os i de forskellige processer.  

Børnenes gardarobe 
Hos os er vejret ingen hindring for at komme ud, det kræver blot den rigtige påklædning. Det er derfor ekstra vigtigt, at børnenes garderobe altid er up to date, så den både passer til årstiden, og at der også altid er en god mængde skiftetøj. Regntøj, termotøj og gummistøvler er nødvendigt hele året rundt. En god flyverdragt, handsker/luffer, hat/elefanthue og vandtætte vinterstøvler er nødvendigt om vinteren. 

Sygdom 
Engang imellem sker der jo desværre det, at jeres barn bliver ramt af sygdom. Da vi selvfølgelig ikke tager imod syge børn, så er det vigtigt, at I ved sygdom altid ringer og informerer os. 

Vi kan ved sygdom kontaktes på Naturbørnehavens telefonnummer 24201825.  

Bliver jeres barn syg, mens det er hos os her i børnehaven, så vil I som forældre blive kontaktet, så jeres barn kan komme hjem og blive frisk igen. Det er derfor VIGTIGT at I husker at give os besked, hvis I får nyt telefonnummer, skifter job eller lignende, så vi altid kan få fat i jer.  

Eftermiddagslur 
Har dit barn stadig brug for at sove til middag, så er der selvfølgelig mulighed for det. I skal selv medbringe dyne, pude og evt. Sovedyr. Vi har madrasser og lagner til rådighed.   

Forældresamarbejdet 
Når jeres barn skal starte i vores børnehave, så er det vigtigt for os, at vi lærer hinanden godt at kende. Det er dialogen der skal danne rammen for det gode samarbejde. Vi tilbyder en opstartssamtale før børnehavestart, en trivselssamtale ca. 3 mdr. efter samt en samtale før skolestart.  

Vi afholder forældremøde en gang årligt. Her tager vi modtager vi meget gerne både ris og ros, samt lytter hvis I kommer med forslag og gode ideer, eller hvis I går og undrer jer over noget.  

Forældrerådet 
I børnehaven har vi et forældreråd. Forældrerådet er med til at diskutere, hvad der skal ske i børnehaven, og de giver en hånd med ved forskellige arrangementer.  

Forældrerådet bliver valgt på vores årlige forældremøde.

Aktivitetskalender
Se intranet.